John Fogerty

Agenda

Artist: 
John Fogerty
Date: 
26/06/2017
Time: 
20h30
Venue: 
Lotto Arena
Place: 
Antwerpen
John Fogerty op 26 juni in de Lotto Arena
Exclusieve presale tot vrijdag 17 februari om 10 uur voor bezoekers van Night of the Proms 2010
Herinner je je nog John Fogerty op Night of the Proms in 2010?

Goed nieuws, want deze Grammy Award-winnaar komt op 26 juni voor een concert naar de Lotto Arena. Met zijn wereldtour ‘1969’ brengt John Fogerty een eerbetoon aan het iconische jaar van Creedence Clearwater Revival (CCR).

CCR bracht in 1969 drie succesalbums uit: ‘Bayou Country’, ‘Green River’ en ‘Willy and the Poor Boys’. Het werden stuk voor stuk hoogvliegers, met ‘Green River’, waarvan er meer dan drie miljoen exemplaren over de toonbank gingen, op kop.

In het magische jaar 1969 bracht de groep onvergetelijke klassiekers uit als ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Lodi’, ‘Down on the Corner’ en ‘Fortunate Son’.

“Ik nam gewoon alles in me op”, vertelt Fogerty over deze periode, waarin Creedence Clearwater Revival ook zijn opwachting maakte op Woodstock. “Iedereen wist dat we op een scharnierpunt stonden. Ik nam alles in me op en maakte er songs van.”

Zijn solocarrière kwam in een stroomversnelling in de jaren 80, met zijn succesvolle single ‘Centerfield'. Fogerty bracht als Grammy Award-winnaar nog een aantal hits uit, waaronder ‘Change in the Weather’ en ‘Rock and Roll Girls’.

Hij veroverde een plaats in de lijst van 100 beste gitaristen en 100 beste zangers aller tijden volgens Rolling Stone Magazine en werd opgenomen in zowel de Rock and Roll Hall of Fame als de Songwriters Hall of Fame.

De ticketverkoop start op vrijdag 17 februari om 10 uur.