STEF KAMIL CARLENS

Agenda

Artist: 
STEF KAMIL CARLENS
Date: 
24/06/2017
Venue: 
Bos Festival
Place: 
Kortrijk

Agenda

'Stuck In The Status Quo’ - het gloednieuwe dit voorjaar te verschijnen album van Stef Kamil Carlens - is een absolute terugkeer naar de pure muzikale pracht die we kennen van SKC’s  Zita Swoon-oeuvre. Niet dat de enigmatische frontman van het muzikale collectief Zita Swoon Group ooit het muzikale pad heeft verlaten. Maar zijn focus lag de jongste jaren vooral op (gelauwerde) dans/theatervoorstellingen als 'Nothing That Is Everything’ of recentelijk nog 'The Ballad Of Erol Klof’.

 

Met 'Stuck In The Status Quo’ - het eerste album dat onder zijn eigen naam verschijnt - keert Carlens terug naar the art of songwriting. Wij hadden de eer het album reeds te mogen voorbeluisteren en we hoorden prachtsongs die enkel Carlens uit zijn pen kon laten vloeien. Verhalende songteksten die je instant meenemen naar de rijke verbeeldingswereld van Stef Kamil Carlens ingepakt met subtiele instrumentatie.

 

Mid januari verscheen de eerste single 'The Journey Will Be Long’. Live vertolkt Carlens - met een vijfkoppige band - zowel songs uit het gloednieuwe ’Stuck In The Status Quo’ alsook werk uit zijn inmiddels rijke repertoire.