TROCKENRUCKSTAND - DEAD END

Album Review

Album: 
TROCKENRUCKSTAND - DEAD END
Artist: 
Trockenrückstand
Record Label: 
Eigen beheer
Style: 
Punk, Rock, Stoner, Indie
Date: 
21/04/2017
Reviewed by: 
Tom Coppers
Trockenrückstand – “Dead End”
 
 
 
 
 
 
 
 
Trockenrückstand is een driekoppige band uit het Limburgse Ham/Tessenderlo. Op hun facebookpagina lees ik “After 8 years we’re back”, een band die er dus heel wat jaren heeft uit gelegen of misschien iets minder actief is geweest de afgelopen jaren. Feit is dat ik bij de eerste luisterbeurt van hun cd “Dead End” alleen maar kan concluderen dat dit een fijn plaatje is.
Opener “Chestburster” begint met lekker logge gitaren die heel erg aanleunen bij stonerrock à la Karma To Burn. De stem van zanger Chris is even wennen maar is zo vol van energie dat je meteen in het nummer wordt gezogen. De muziek van Trockenrückstand is niet onder één noemer onder te brengen. Het is een beetje metal, wat punk, een flinke klets stoner en een schep humor (anders noem je je nummers niet “Ass-O-Ass). Mijn favoriete nummers zijn deze waar ze rechttoe rechtaan punk(rock) spelen. In nummers als “One Day U Lose” en “Song 4 Lara” hoor je dat Chris Mulkers (zang en gitaar), Kris Vandermaesen (bas) en Tom Verheyen (drums) gewoon hele strakke goede nummers kunnen maken en meer moet dat niet zijn.
Een ander nummer wat ik erg kon smaken is “Trust U All”. Sowieso hebben songs die beginnen met een koebel al half gewonnen bij mij. En drummer Tom blijft dit zowat het hele nummer volhouden, waarvoor hulde. De stem van Chris is wat aarzelend in het begin maar na seconde 40 gaat hij helemaal los en klinkt hij zelfs wat als Mike Muir (Suicidal Tendencies). Sterk nummer!
De mannen van Trockenrückstand hebben met “Dead End” een fijne EP afgeleverd zonder moeilijkdoenerij. Negen nummers die je vanaf seconde één bij het nekvel grijpen en je 30 minuten later terug loslaten. Kort en krachtig zoals het hoort. Het lijkt me ook een band die live wel eens de moeite kan zijn. Dus zie je deze gekke bandnaam ergens op een affiche staan aarzel dan zeker niet om eens een kijkje te gaan nemen.
En vergeet niet: support your local scene en check dit album eens! (70/100)

Op 21 april is er een CD release concert in De Box te Tessenderlo met volgend programma

20u30: Rotzak (mannen met een metalverleden die nu eigen nummers spelen)
21u45; Pas De Chance (punk band)
23u00: Trockenrückstand (punk – rock – stoner – indie)
 
 
Tom Coppers
 
DETAIL ALBUM
 
Tracks:
01. Chestburster
02. Hope’s 4 Losers
03. Anal
04. One Day U Lose
05. Song 4 Lara
06. Dead End
07. S-Teen Song
08. Trust U All
09. Ass-O-Ass
 
Chris Mulkers : gitaar en zang
Kris Vandermaesen : bas
Tom Verheyen : drums