‘Nando’ is de debuutsingle van 'Dressed Like Boys',

News

About: 
‘Nando’ is de debuutsingle van 'Dressed Like Boys',
Artist: 
'Dressed Like Boys'
Place: 
Brussels
Date: 
Monday, 18. March 2024

Jelle Denturck ken je als frontman van DIRK., waarmee hij naar eigen zeggen “de laatste jaren lekker veel herrie heeft gemaakt”. Maar eigenlijk vindt hij zichzelf een geweldige softie, met een platenkast vol Bowie, Beatles, Elton John, Sufjan Stevens en andere Perfume Geniussen ... er schuilt in Denturck misschien wel een kantje die bij DIRK. niet makkelijk naar buiten kon.

Daar was het volgens hem nu wel eens tijd voor geworden. Als Dressed Like Boys wou hij songs schrijven en een plaat maken die helemaal van hem zijn. Denturck zingt over de zoektocht naar zijn persoonlijke vrijheid, zijn homoseksualiteit en relatie, maar gaat ook lelijke thema’s als gaybashing niet uit de weg. Persoonlijker en breekbaarder wordt het niet.

“Ik probeer openhartige songs te schrijven die klinken alsof ze altijd al hebben bestaan. Muziek schrijven is voor mij meer dan een vorm van zelfexpressie alleen. Het is een levenslange zoektocht naar de diepe universele wetmatigheden die ons definiëren en ons laten zien hoe de mens in elkaar zit.”

https://www.facebook.com/dressedlikeboysmusic