Gloednieuwe documentaire 'Hans Zimmer - Hollywood Rebel' nu zondag op BBC 2

News

About: 
Gloednieuwe documentaire 'Hans Zimmer - Hollywood Rebel' nu zondag op BBC 2
Artist: 
Hans Zimmer

Gloednieuwe documentaire 'Hans Zimmer - Hollywood Rebel' nu zondag op BBC 2

 
 

 

 
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

DI

25.04.2023

Sportpaleis, Antwerpen

 

DO

22.06.2023

Paleis 12, Brussel

 

Nu zondag gaat op BBC Two om 22:00 de gloednieuwe documentaire: 'Hans Zimmer - Hollywood Rebel' in première. Je krijgt er een exclusieve blik in het brein en hart van één van 's werelds meest baanbrekende filmcomponisten! 
 

Hans Zimmer - Hollywood Rebel op 16 oktober op BBC 2
 

Het leven en werk van Hans Zimmer - de meest productieve, succesvolle en baanbrekende filmcomponist van dit moment - wordt gevierd in een gloednieuwe documentaire - Hans Zimmer - Hollywood Rebel.  De 60 minuten durende film, die op zondag 16 oktober om 22.00 uur wordt uitgezonden op BBC Two, blikt terug op de glansrijke veertigjarige carrière van Zimmer, die de filmmuziek opnieuw heeft gedefinieerd: hij bracht het publiek in vervoering, pionierde met nieuwe technieken, brak alle regels over het schrijven voor films en liet nieuwe generaties kennismaken met de kracht van orkestrale muziek. De film traceert Hans' verbazingwekkende leven en carrière, van het naoorlogse Duitsland tot Hollywood royalty.

 
 

 

Hans Zimmer Live - album release op 3 maart 2023
 

"Hans Zimmer LIVE" bevat meer dan twee uur aan nieuwe bewerkingen van enkele van de populairste composities van Zimmer. Het album werd opgenomen tijdens de zeer succesvolle gelijknamige concerttournee in Europa in het voorjaar van 2022, waarvoor Zimmer nieuwe "suites" creëerde van enkele van zijn meest herkenbare thema's en melodieën uit de Oscarwinnende scores. Het album is beschikbaar vanaf 3 maart. Hier ontdek je alvast de eerste single: 'The Last Samurai'.

 

Hans Zimmer Live - tour op 25 april in Antwerpen en op 22 juni in Brussel
 

Vanaf eind april 2023 zal de rockster onder de filmcomponisten opnieuw het podium delen met zijn indrukwekkende band en orkest voor de "Hans Zimmer Live - Europe Tour 2023". De tournee met maar liefst 30 concerten houdt halt in 15 landen waaronder België met twee data: op dinsdag 25 april in Sportpaleis Antwerpen en op donderdag 22 juni in Paleis 12 in Brussel. 
 

Academy Award®-, Golden Globe- en Grammy-winnaar Hans Zimmer en zijn team hebben maar liefst vijftien maanden gewerkt aan de arrangementen en de indrukwekkende productie om een absoluut unieke live-ervaring voor de fans te creëren. Naast een baanbrekende geluid- en lichtshow brengen zijn band, Hans Zimmer zelf en het Odessa Opera Orchestra & Friends de wereldwijde successen van de Hollywood-componist tot leven met driehonderd verschillende instrumenten. De twaalf nieuw gearrangeerde concertsuites omvatten 'Gladiator’, 'Pirates Of The Caribbean’, 'Batman’, 'Interstellar’, 'The Lion King’ en 'Dune’. Voor die laatste partituur mocht Zimmer tijdens zijn tournee eind maart 2022 in Amsterdam zijn tweede Oscar in ontvangst nemen!