HET DEPOT & INUIT SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR EN LANCEREN GLOEDNIEUW INDOORFESTIVAL OVERDRIVE!

News

About: 
HET DEPOT & INUIT SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR EN LANCEREN GLOEDNIEUW INDOORFESTIVAL OVERDRIVE!
Place: 
Het Depot - Leuven
Date: 
Tuesday, 18. October 2022
 

PERSBERICHT

HET DEPOT & INUIT SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR EN LANCEREN GLOEDNIEUW INDOORFESTIVAL OVERDRIVE!

De strafste, nationale nieuwkomers van het moment? Die ontdek je op overdrive, een gloednieuw en eendaags indoorfestival van Het Depot en INUIT. Verspreid over drie podia kan je op 18 oktober tien überstraffe bands aan het werk zien in Het Depot. Tickets worden verkocht aan €10 in voorverkoop. 

Op overdrive vervaagt de scheiding tussen genres als soul, postpunk, pop, rock en jazz.  Reeds vier jaar is INUIT actief binnen het Leuvens concertlandschap. Met slechts één doel voor ogen: zo veel mogelijk opkomend talent een podium bieden en naar Leuven te halen. Ook concertzaal Het Depot ondersteunt al twee decennia lang actief nieuwe bands met hun werking rond artists in residence, songwriting bootcaps, nationale pop- en rockconcours en tal van podiumkansen. 

Alle bands op overdrive zijn klaar voor het grote publiek. Be part of it! Ontdek de bands die spelen op overdrive hieronder. 

 

ABRAHAMBLUE.

Jazz, nineties hiphop, soul en gospel! abrahamblue.'s eerste EP, ‘Tracks I Made Last Summer’, werd opgepikt door BBC Radio 1 en Studio Brussel. Zijn meest recente worp 'Prove It' is wederom een schot in de roos. 
 

MELTHEADS

Vierkoppige, Antwerpse band die garant staat voor een combo van garagerock en surfpunk, geserveerd met een eitje en een biertje. Easy as that.

 

ADA ODA

Ada Oda is een nieuwkomer in de Brusselse scène die zelfverzekerde postpunk van de jaren tachtig combineert met melodieuze Italiaanse accenten! 

 

MAHINA

Na het uitbrengen van ‘Voix Cassée’, Mahina's eerste in het Frans gezongen single, en een verblijf in de studio met de Nyege Nyeye-kliek, bereidt de straffe artieste de release voor van haar eerste EP ‘R.M.C (Reclaiming My Crown)’. 

 

NONA PROBLEMO

Nona Problemo staat voor heerlijke rammelpop met mooi gedoseerde gitaartjes, een repetitieve krautrockdrum en rollende baslijnen die werken op de heupen. 

 

DISHWASHER_

Arno Grootaers (Pavlove), Werend Van Den Bossche (Suura) en Louise van den Heuvel (Supernova) slopen met Dishwasher_ de muren tussen genres en trakteren muziekliefhebbers op een ingenieuze sound die ze zelf als krautjazz bestempelen.

 

SALOME

Op 'Something But Plausible', een eerste ep verschenen via High Heal, verwelkomt Salome ons in een universum van emotionele pop en cutting edge electro

 

YSMÉ

Ysmé is een Brusselse rapster en zangeres die dankzij haar gevatte teksten en kleurrijke wereld een rijzende ster in de Belgische scene is. 

 

LOU K

Lou K is het nieuwe project van de multidisciplinaire artieste Lucie Lefauconnier waarmee ze luchtige en melancholische rocknummers uitbrengt. 

 
Pers
Esther Artois
esther@hetdepot.be
0478 34 53 95