Sjock: your rock & roll highlight of the year -8, 9 en 10 en juli 2022 Poeyelhei Gierle (BE)-

News

About: 
Sjock: your rock & roll highlight of the year -8, 9 en 10 en juli 2022 Poeyelhei Gierle (BE)-
Artist: 
Sjock Festival
Place: 
Poeyelhei Gierle

Zes nieuwe namen voor Sjock (BE): Peter Pan Speedrock, Nine Pound Hammer, Los Killer Tones, The Courettes, Hukkelfukkers en The Chisel

Sjock: your rock & roll highlight of the year

-8, 9 en 10 en juli 2022 Poeyelhei Gierle (BE)-

Ticketverkoop reeds gestart via www.sjock.com/tickets

Nu steeds meer landen de coronamaatregelen eindelijk opheffen, en de lente dichterbij komt, begint het festivalgevoel bij veel mensen weer te kriebelen. Zo ook bij de organisatie van het Belgische rock-‘n’-roll festival Sjock, dat zijn 45e editie in het weekend van 8,9 en 10 juli 2022 viert op festivalterrein Poeyelhei Gierle nabij Turnhout. En waar een flink feestje wordt gehouden speelt natuurlijk ook Peter Pan Speedrock (jazeker: ze zijn weer bij elkaar na een pauze van zes jaar!). En Nine Pound Hammer. En Los Killer Tones, The Courettes, Hukkelfukkers en The Chisel.

Eerder werden ook al onder meer Madness, Social Distortion, George Thorogood & The Destroyers, The Mighty Mighty Bosstones, Phil Campbell and the Bastard Sons, New Bomb Turks, The Blasters, The Spits, The Sadies en Agnostic Front aangekondigd voor deze spectaculaire jubileumeditie.

Helaas moeten New Bomb Turks en Mighty Mighty Bosstones afzeggen voor komende editie, maar Sjock is al op zoek naar waardige vervangers.  Die worden zeer binnenkort aangekondigd, samen met de laatste namen; hou daarvoor Sjock’s website en social media in de gaten.

Peter Pan Speedrock is BACK!
Peter Pan Speedrock is back! Holland's rock grootheid staat binnenkort eindelijk weer op het podium. Het met diverse prijzen bekroonde rocktrio dat Nederland internationaal op de kaart zette als rock-‘n’-roll hofleverancier, besloot zes jaar geleden om zijn jongensboek te sluiten en kon trots en tevreden terugkijken op een waanzinnig mooie achtbaanrit die twintig jaar had geduurd. Het sympathieke rocktrio groeide in die periode uit tot een begrip in de internationale rockscene.

Live een waar fenomeen; een sonische natuurkracht die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseerde middels honderdduizenden non-stop gereisde kilometers voor bijna 2000 shows in Nederland, Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië en Japan - voor ruim een miljoen bezoekers. Peter Pan Speedrock was de grondlegger en naamgever van het muzikale genre speedrock dat tientallen bands inspireerde om zelf ook muziek te gaan maken. Na zes jaar weer bij elkaar dus, en op één van hun meest favoriete festivals ter wereld: Sjock!

Tickets Sjock 2020 en Sjock 2021: hoe zit het ook alweer?
Het coronavirus zorgde ervoor dat zowel de editie van 2020 als van 2021 geen doorgang mocht vinden. Reeds gekochte tickets voor 2020 of voor 2021 blijven gewoon geldig voor dit jaar. De voorverkoop is in volle gang via www.sjock.com/tickets.

Info & Tickets
Friday: ticket € 50,-
Saturday: ticket € 40,-
Sunday: ticket € 40,-
Short Weekend (Sat/Sun): ticket € 75, -
Combi 3 days: ticket € 99, -
Camper/Caravan access: €30, -

Voor trotse ouders die hun kinderen de wereld van de rock-’n’-roll willen laten beleven hebben we goed nieuws. Inkom voor kinderen onder 14 jaar is gratis als ze begeleid worden door een ouder.

 

Sjock: drie dagen, drie podia en lage bierprijzen
Sjock is het best bewaarde geheim van alle Benelux festivals. Elk jaar vieren vele duizenden liefhebbers van punk- en garagerock; rockabilly; surf; rock-‘n‘-roll en van aanverwante muzikale genres hun internationale jaarlijkse hoogmis.

Sjock, het oudste nog bestaande alternatieve én onafhankelijke festival van België is al sinds jaar en dag een initiatief van de vrijwilligers van Jeugdhuis ’t Hoekske in Gierle. Het is de oervader van festivals als Groezrock, Jera On Air, Speedfest en ScumBash. In al die jaren tijd is het evenement uitgegroeid tot een uniek festival, waar Rock met de grote R centraal staat. Sjock scheidt zich af van de mainstream-waanzin en kiest bewust voor rock-‘n ‘-roll in de originele betekenis van het begrip.

Sjock 2017-2019
De laatste drie edities verkocht Sjock uit. Duizenden bezoekers uit heel Europa trokken naar het zonovergoten Belgische rock-‘n-roll-Mekka in Gierle om te watertanden bij onder meer (in 2017) The Hellacopters; Bad Religion, The Living End, Nashville Pussy, Zeke, New Bomb Turks, Rocket From The Crypt; (in 2018) MC50, Descendents (US), Pennywise (US), Dead Kennedys (US), Turbonegro (NO), The Mummies (US), The Bronx (US), Dwarves (US); (2019) The Hives (SWE), Flogging Molly (US), The Hellacopters (SWE), Gluecifer (NOR), CJ Ramone (USA), King Khan and the Shrines (DE), The Rumjacks (AUS).

De indrukwekkende historiek van Sjock staat hier.