SOUTHERN ROCK & BLUES BAND 'ROBERT JON & THE WRECK' OP 31 OKTOBER IN DE ROMA

News

About: 
SOUTHERN ROCK & BLUES BAND 'ROBERT JON & THE WRECK' OP 31 OKTOBER IN DE ROMA
Artist: 
Robert Jon & The Wreck
Place: 
De Roma - Antwerpen
Date: 
Thursday, 31. October 2024
    Share on Facebook   Share on Twitter   Share on WhatsApp   Share by mail
 
 

DO

31.10.2024

De Roma, Antwerpen
Tickets te koop vanaf 17/11, om 10u00

 

Robert Jon & The Wreck is een dubbele portie southern rock met een stevige blues chaser. Rock jams, whisky doordrenkte teksten en steengoede live shows zijn slechts enkele redenen waarom Robert Jon & The Wreck een van de beste live bands is die de afgelopen jaren uit Zuid-Californië is voortgekomen. Op 31 oktober komt de Amerikaanse band naar De Roma in Antwerpen. Tickets zijn te koop vanaf 17 november, om 10u00 via greenhousetalent.com

 

Met meerdere studioalbums op hun naam, ingewikkelde maar vloeiende instrumentatie en vocale harmonieën, hebben ze de deuren van het Rock / Americana / Southern Soul genre stevig ingetrapt.

 

Er is verder ook geen enkele twijfel mogelijk waar hun invloeden vandaan komen. Ondanks hun jonge leeftijden, zijn de jaren 70-geluiden onmiskenbaar aanwezig. Denk aan bands als de Eagles, Doobie Bros., Santana, Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd en Little Feat. Ze maken allen deel uit van het muzikale melkwegstelsel van Robert Jon & The Wreck.

 

Naast de release van hun nieuwe studioalbum 'Ride Into The Light' (2023), bracht Robert Jon & The Wreck ook hun allereerste concertfilm 'Live At The Ancienne Belgique’ uit. De live CD/DVD set werd opgenomen tijdens hun uitverkochte show in de Ancienne Belgique in Brussel, België in 2022 en legt The Wreck vast tijdens hun één van hun langste tournees ooit - 67 optredens in 75 dagen verspreid over 9 landen.

 
 
 

De bandleden zijn fanatieke songwriters met een schat aan nieuw materiaal die weigeren zich te laten beperken door traditionele release strategieën. De band's samenwerking met Joe Bonamassa's Journeyman Records geeft hun de mogelijkheid om te werken met 's werelds beste producers en een gestage stroom van hoge kwaliteit singles uit te brengen op een continue basis, dwars door de chaos van de muziekindustrie heen en ervoor zorgend dat nieuwe muziek steeds toegankelijk is voor fans wereldwijd zoals initieel bedoeld.

 

Hun laatste single 'Hold On’ is een op riffs gebaseerde rockklassieker geproduceerd door de legendarische Kevin Shirley. "’Hold On’ is een nummer dat worstelt met de vraag die elke toerende muzikant zich stelt: hoe lang kan je deze gekke levensstijl van steeds onderweg zijn, weg van geliefden en familie, volhouden,” zegt Robert Jon. "Het nummer werd opgenomen in Village Studios in LA en begon als een veelbelovende soundcheck riff. Het veranderde in een op riffs gebaseerde rockklassieker, met zweverige zang en scheurende gitaarlijnen.”

 

Robert Jon & The Wreck bestaat uit: Robert Jon Burrison (leadzang, gitaar), Andrew Espantman (drums, achtergrondzang), Henry James Schneekluth (leadgitaar, achtergrondzang), Warren Murrel (bas) en Jake Abernathie (toetsenist).

 

Tickets voor Robert Jon & The Wreck zijn te koop vanaf 17 november, om 10u00 via greenhousetalent.com.