ONE MAN BAND @De Klinker - Aarschot - 2017/02/11

Reports

About: 
ONE MAN BAND @De Klinker - Aarschot - 2017/02/11
Artist: 
ONE MAN BAND
Date: 
11/02/2017
Venue: 
De Klinker
Place: 
Aarschot
Your Reporter on the Spot: 
Jacque Bloemen: Text & Photos

One Man Band festival. Het eerste in België. 

666, zes zes zes, zes muzikanten – zes verschillende stijlen – zes schitterende optredens

line-up: 
Ottoboy (NED), Vincent Slegers (BEL), Johnny Dick (BEL), Gipsy Rufina (ITA), Dead Cat Stimpy (NED), 
Philip Bradatsch (DEU)

Ottoboy, de Amsterdamse one-man-Trash-band, opende het festival. Hij ging er direct stevig tegenaan en maakte zelf een improv over de organisator Kurt. De toon was direct gezet, one man a lot of rhythm and stevige rock.
Vincent, zingt zeer rauw en met diepe stem. Hij speelt op zijn steelgitaar North Mississippi Hill Country Blues en ook tappend op zijn stompbox brengt hij het zuiderse gevoel overtuigend in de zaal.
Johnny Dick the Bayou man brengt zijn nummers hoofdzakelijk in het “fringlisch” (Oud Frans met Engels accent). Er ontbreekt enkel nog een alligator op het podium en je waant je inderdaad in de Bayou! Snel en op vier instrumenten spelend is hij een ware orkaan on stage.
Gipsy Rufina brengt dan weer rust op het podium. Deze troubadour vertelt zijn verhalen op een zeer fijne muzikale manier. Gitaar en banjo helpen hem hierbij. De teksten zijn soms diepgaand en zijn muzikale begeleiding hierop afgestemd.
Dead Cat Stimpy gaat rustig achter zijn basdrum zitten en neemt zijn gitaar in de hand. Plots begint hij als een tsunami te spelen. Een ware “Rock n roll – Blues- punk” tsunami. Hij gaat er ruig en stevig tegenaan. One man? Eerder een Tasmaanse duivel, wel één die alles onder controle heeft!
Philip Bradatsch brengt weer iedereen tot rust met zijn wondermooie stem en zijn akoustische gitaar. Hij zingt op een zeer melancholische wijze en trekt zonder meer al de aandacht naar zich toe.

Het eerste “One Man Band” festival zit er op, hopelijk volgen er nog vele meer.

https://www.facebook.com/Ottoboy-890521250994869
http://www.vincentslegers.com/ 
https://www.facebook.com/Johnny-Dick-One-Man-Band-197830580323039/ 
http://www.gipsyrufina.com/ 
http://www.deadcatstimpy.com/ 
https://www.facebook.com/philipbradatschmusic
https://www.facebook.com/events/1256607171072611/