Rolmo's Roots Rock @GC Tentakel - Zonhoven - 2017/03/25

Reports

About: 
Rolmo's Roots Rock @GC Tentakel - Zonhoven - 2017/03/25
Artist: 
Rolmo's Roots Rock
Date: 
25/03/2017
Venue: 
GC Tentakel
Place: 
Zonhoven
Your Reporter on the Spot: 
Jacque Bloemen: Text & Photos

Opnieuw een fantastische line-up en schitterende randactiviteiten. Een dozijn bands uit verschillende windstreken en pluimage was weer neergestreken in Zonhoven. 
De muziekfans werden niet enkel verwend met stevige en swingende muziek. Er was ook de gelegenheid om kledij te kopen, haar en baard te laten verzorgen,
retromake-up te laten opdoen, heerlijke hamburgers te eten, een stevige borrel te drinken en zelfs een overheerlijke, vers gemaakte kop koffie te nuttigen.
Een totaal concept tot in de puntjes verzorgd.
De bands kwamen uit binnen- en buitenland. 2.3.Go, pure rockabilly en swingende sound als opener door dit Belgisch quartet schitterend gebracht. Pure fun on stage!
Het Amerikaanse duo Hopeless Jack brengt dan weer ruwe onversneden rock & roll-country & blues ten berde. De uit Florida afkomstige band The Woolly Bushmen 
laat een mengeling van 50/60 Rock & Roll aan hoog tempo en met veel energie los op het publiek. Tussendoor zorgt het Belgische R&R DJ duo Mr Tall & Mr Small met hun uitvoerige
platencollectie voor amusement.
Shorty Jetson & his Racketeers brengen hun vertrouwde rockabilly muziek. Shorty is duidelijk gegroeid sinds 2015, misschien zelfs teveel gegroeid. Het Charly Roy Trio bracht als echte country boys 
hun rockabilly-rock and roll muziek op een zeer authentieke wijze, om het plaatje volledig te maken ontbrak hier enkel wat hooi en moonschine.
The Bugalettes uit Nederland namen ons mee naar de 40's en 50's. De drie leading ladies werden begeleid door een grote bass, drum en gitaar. De drie "gals" zingen en bewegen perfect harmonieus. Het publiek kon dit zeker smaken en danste erop los.
Bij Walter Broes & The Mercenaries voel je direct de jaren ervaring en het muziekbloed uit deze muzikanten hun aderen stromen. Ook zij houden zonder moeite de zaal in beweging. 
The one man band Sedi Lee rockte er stevig op los in the Ballroom. Zijn piano en gitaarwerk wisselden zich in hoog tempo af. Hier stond het publiek zelfs bijna mee op het podium. 
De laatste grote band van de avond was Voodoo Swing. Dit ervaren rockabilly trio liet er geen gras over groeien. Van begin tot einde was het rockabilly muziek ten top.

Rolmo's Roots Rock heeft weer eens bewezen dat het organiseren van een Rockabilly event met alle toeters en bellen perfect kan verlopen. Op naar de volgende editie.